top of page

Costa Rica 2010

Costa%20Rica%2BMikkel%20243.JPG

Sted: San Jose – Arenal Paraiso – La Fortuna – Guanacaste – Tamarindo Beach

Dato: 11.-19. desember 2010

 

DAG 1 – Lørdag 11. desember - Reise

Etter tidlig avgang fra Gardermoen, via New York, landet vi i San Jose fornøyde og slitne etter 16 timer på tur. En rask innsjekk med påfølgende hotellbytte – vi er gode kamerater men 2 sammen i 1,40 senger ble ikke godkjent. Det ble noen kalde øl før den harde kjerne (Johannes, Bjørn, Per-Ivar og Lars) testet ut El Pueblo.

 

DAG 2 – SØNDAG 12. DESEMBER - RAFTING

Opp kl 0530, rask frokost og 2 timers bussreise før vi ankom Reventazon White Water Rafting. Vi ble delt inn i 2 flåter og hadde en fantastisk tur i klasse 4 stryk. Vi har jo gjort dette før, men alle var enige om at dette kom godt opp i forhold til tidligere opplevelser.

Etter et raskt klesbytte satte vi oss i bussen for videre ferd nordover.

11 – elleve – minutter senere stoppet vi. Den første og nærmeste baren fristet med et besøk. 7 tissestopp og 4 timere senere ankom vi Arenal Paraiso. Vi sjekket inn på (luksus)hytter 2 og 2 og rakk en tur i bassenget før middag.

Det ble tidlig kveld på alle.

 

DAG 3 – Mandag 13.desember – Canoying og Canopying

Frokost kl 0645 før transport til første aktivitet. Et kjøretøybytte senere og vi var langt inne i skogen. På med sittesele, hjelm og badebukse!

Snakk om bokstavlig talt å hoppe i det. – første fall ned fossen var på 52 meter!

Igjen – vi har vært ute en vinter/vår/sommer/høst- natt før – men selv de tøffeste merket denne. (Og 1 av oss ble da også stående igjen på toppen…)

Så gikk det slag i slag – små og store slipp i fosser.

 

Etter lunsj var det på’n igjen.

På med sittesele og hjelm – uten badebukse – denne gangen var det tretoppene som gjaldt. Ny aktivitet for de fleste – å henge i wire spent mellom tretopper 15-20 meter over bakken. Og der slapp vi oss ut – og jaggu gikk det fort også. Og for å toppe det hele – midtveis var det hopp i en skikkelig Tarzan-liane – og skal si det ble Tarzan-hyl!

Da vi var trygt nede i Basecamp igjen, ble det landskamp i fotball – vi hadde jo utfordret guidene. Costa Rica 3 – Norway 3. Et rettferdig resultat (så trenger vi ikke nevne at guidene spilte med gummistøvler og sandaler…)

Vi avrundet en fantastisk dag i Spa-anlegget der Nicolai ventet med kalde drinker.

2 av oss sjekket nattelivet i La Fortuna…

 

Dag 4 – Tirsdag 14. desember - Cowboys og BEACH BOYS

Dagens plan var en Cowboy-utfart. 10 hester i forskjellige størrelser og temperament ventet på oss, ikke veldig erfarne ryttere.

Bratt lærekurve – ”den hesten er din, god tur” – og så bar det inn i jungelen. Galopp og rent og urent trav, i og utenfor elver og kratt. Midtveis ble det også tid til en dukkert i Costaricansk vulkan-elv.

Støle og hjulbente satte vi oss i minibussen for videre ferd nord og vestover mot Guanacaste og Tamarindo Diria Resort, 5 timer senere.

Merkbart klimaskifte. Nå var det Beach & Boogie som gjaldt. Og Boogie ble det virkelig denne kvelden og nesten alle holdt ut hele natten og nesten alle fikk med seg bankkortet hjem.

 


Dag 5 – onsdag 15. desember – Surf & Turf

Sen vekking til denne turen å være. Frokost og bassengloffing før bølgene ventet. For første gang (og eneste viste det seg) bommet turoperatøren og transport og instruktører uteble. Men det løste seg da de fikk hostet opp et alternativ litt lenger bort på stranden. Nå skulle alle lære seg å surfe!

Og ja alle kom seg opp og noen ble sågar stående på brettet i opptil flere sekunder! Bjørn var overlegen, Sverre skal også ha hederlig omtale. Noen andre av oss fikk følgende klare melding: Less Burgers More Salad!

Resten av dagen ble tilbrakt rundt og i bassenget – og Per-Ivar tok med Johannes på prøvedykk.

 

Dag 6 – Torsdag 16.desember – Dykking, Golf & ATV

Etter frokost kl 0700 delte gruppen seg i 2. Sverre, Henning og bursdagsbarnet Morten tok en taxi til golfbanen mens resten tuslet bortover stranden til en ventende dykkerbåt.

60 min senere var dykkerne klare for første av 2 dykk. Middelmådig sikt (”norsk sikt”), men i tillegg til murener og et 10-talls forskjellige fiskearter møtte vi 3 stk hvit(tipp)hai (Whitetip Reef Shark)!

Litt av et førstedykk for Johannes!

Vi forflyttet oss til nytt sted for dykk 2, med litt bedre sikt og enda litt mer fisk.

Golferne hadde en bra dag blant aper, øgler og krokodiller. Tja, Henning hadde vel egentlig ikke en bra dag…

Etter en sen individuell lunsj gikk ferden fra beachen og inn i buschen. De neste 2 timene var fylt av støv og eksos. Alle har vi kjørt ATV før, men likevel ingenting som kunne måle seg med dette! Ut og inn av villmarken/jungelen, gjennom landsbyer og bokstavlig talt gjennom de lokales klesvask og spiseplasser, over strender (strender som det var strengt forbudt å kjøre på) – i 40-50-60 km/t… Mørket kom plutselig og med støvete solbriller ble avslutningen ekstra utfordrende. Tøff opplevelse!

Festmiddag på beach-restaurant med påfølgende reggae-party avrundet nok en fantastisk dag.

 

Dag 7 – Fredag 17.desember – bassengloff og hasardretur til San Jose

Vi kunne alle trenge litt slaraffen-liv rundt bassenget, så i stedet for en 5 timers busstur booket vi i stedet et ettermiddagsfly. Et lokalt lite fly fra en lokal liten flyplass (les: et jorde man kan lande og ta av med fly). Dette så ut til å bli det mest risikable vi hadde gjort på denne turen! Etter omsider å ha blitt enige om overvektsbetalingen, tok propellflyet av – vi noen 100 dollar fattigere, men alt og alle var med.

Første mellomstopp for å slippe av og ta med noen nye passasjerer. Og der begynte de å laste av bagasjen vår! Flyet var for tungt og bagasjen vår måtte sendes med bil. 5 timer med bil.

Vi landet trygt i San Jose og kunne kysse bakken, manglende bagasje ble som bagatell å regne.

Shopping av nye klær og en rask dusj før festmiddag og påfølgende guiding (ja guidene med Alejandra i spissen) av nattelivet i San Jose.

Rookie Bjørn ble innviet på sedvanlig måte i en lokal bar.

Der ble lite søvn denne natten…

 

Dag 8 – Lørdag 18.desember – Retur mot Norge

Kl 0545 gikk minibussen til flyplassen. Vi sa farvel til vår utmerkede sjåfør Julio og perfekte guide Horge. En mellomstopp i New York med limo-tur til shoppingsenter (ordnet av bursdagsbarnet Sverre) før vi etter en lang natts reise landet på Gardermoen.


Deltakere: Paal Lium, Henning Almestrand, Sverre Gaasrud, Helge Snilsberg, Morten Strøm, Nicolai Samuelsen, Johannes Sundet, Bjørn Anskau, Per-Ivar Stokkmo, Lars Nomme

bottom of page