top of page

Gautefall 14

10410656_754169884640072_296212857355319

Sted: Gautefall, Telemark

Dato: 5.-7. september 2014

 

Fredag

Deltakerne var delt inn i 2 lag, Alfa og Bravo.

På oppmøtestedet, Hvalstad, ble koordinater til stedet for helgen, samt oppgave på turen utlevert: Hvert lag skal stå for innkjøp og tilberedelse av hver sin middag – Alfa, fredag og Bravo, lørdag.

Alle kom tidsnok frem til «Elgen Restaurant», der vi ble innlosjert i 6 rom. Eier Roald Nomme sto klar i døren – men slet med å få tappekranene til å virke – det ble derfor en litt forsinket start på øl-drikkingen… Vi tok igjen drikkingen…

Alfa-laget satte sporenstreks i gang med middagen, mens det ble alternative aktiviteter for Bravo-laget: Flipper-spill, Basket og Bordtennis. Vi fikk også hilse på våre guider for morgendagen – Sebastian & Co som også tok en sjekk av våre sykler.

Middagen var bare helt fantastisk og vi la oss mette og fornøyde.

 

Lørdag

Tidlig opp til frokost kl 0800. Avreise med biler til P-plassen ved alpinanlegget (10 min unna).

Så gikk ferden over «fjellet» i såkalt stikjøring. Det hadde småregnet hele natten så underlaget var vått og glatt – i ekstrem-ånd. En fantastisk opplevelse!

Kl 1300 var det lunsj ved et lite tjern, der guidene på forhånd hadde satt opp en liten gapahuk og serverte en nydelig meksikansk-inspirert gryterett.

Værgudene åpnet slusene for fullt – SKIKKELIG ekstremvær.

Etter en lang (våt) lunsj startet vi returen mot Elgen. Bare minutter etter avreise fant sykkelfantomet Berg ut at dette gikk for sent, han dro ut av stien og forserte hele gruppa – til han brutalt traff DET hullet i myra og gikk på tryne over sykkelen. Det så virkelig ille ut, men vi fikk etter hvert karret oss videre – Øyvind gående – frem til nærmeste vei. Vi hentet bilen hans og på tross av tilbud om sjåfør valgte han å kjøre selv tilbake mot Oslo. (Han skulle uansett hjem lørdagen – for å rekke konfirmasjon). I ettertid viste det seg at krageben var brukket…

Resten av gjengen fortsatte med skyte-konkurranse utenfor Elgen. Sharpshooter? Bravo-laget begynte forberedelsene til kveldens middag. Denne skulle nytes på Grillplassen nede ved Bjønntjønn.

(10min å gå). Mens Bravo holdt på med middagen ble det de samme alternative aktivitetene for Alfa-laget.

Kl 1900 var alle samlet nede på Grill-plassen til en fantastisk middag og juging ut i de mørke timer. En utrolig minnerik kveld.

 

Søndag:

Frokost kl 0800.

Mye av dagen var satt av til ølbrygging av vårt eget CX-øl. Og mens Mesken godgjorde seg ble det andre aktiviteter på stranden. Det tar tid å brygge øl – og det er ikke sikkert at vi traff helt – uansett rakk vi ikke å fullføre før vi måtte vende nesen hjemover. Bryggeri-eieren måtte gjøre resten av jobben med lovnad om at vi skulle få smake vårt øl senere.

I skrivende stund viser det seg at det ble aldri noe drikkbart av vårt CX-øl – så den aktiviteten får vi gjenta med bedre hell en annen gang

 

Deltakere: Henning Almestrand, Øyvind Berg, Sverre Gaasrud, Helge Snilsberg, Per-Ivar Stokkmo, Bjørn Anskau, Johannes Sundet, Helge Solbakken, Kåre Hauklien, Petter Langkaas
Arrangører: Stig Mellerud, Lars Nomme

bottom of page