top of page

Lofoten 2011

10%20Djevelporten%207.JPG

Sted: Svolvær – Kabelvåg – Skrova – Paradis – Nyvågar
Dato: 2. – 4. september 2011

Årets tur går til Lofoten, den 25 i rekken – en jubileumstur. Alt var lagt til rette for en jubileumstur i beste CX ånd. Etter landing på Evenes satte vi kursen mot Svolvær. Etter 2 timer svinger vi av inn mot et lokalt fergeleie og første aktivitet var i gang, RIB ut mot Trollfjorden. Solen stekte på overlevelsesdraktene og det var knapt en eneste bølge på havet. Bedre enn dette kunne det ikke bli.

 

Videre går turen inn mot Svolvær og en pitstop i Skrova med en utepils som toppet turen. Ribturen ga oss en fantastisk opplevelse og Lofoten er virkelig flott omkranset i solskinn.

 

Etter å ha passert Svolvær går turen inn mot Kabelvåg og vi går i land for å kjøre i gang neste aktivitet, kajakkpadling. Vi padler ut mot åpent hav mens egen transport med innkjøpt mat for helgen, samt ryggsekker, fraktes til Paradis, noen kilometer vest for Kabelvåg. Å padle ute på havet og det i tillegg er helt komplett bølgefritt i stekende sol, kan neppe beskrives med ord.

 

Etter to timer på havet går vi i land i nærheten av Paradis. Her ligger mat og sekker lagret og turen går videre til fots ut til et parkområde som virkelig var et Paradis. Her satte vi opp en lavvo til hvert lag, fyret opp bål og nøt kald øl.

 

I første konkurranse dro Hauklien frem et australsk kasteredskap. Etter å ha lært bort teknikken, og demokast gjennomført, ble Hauklien nødt til å lete etter kasteredskapet som ble borte, men da forsvant også Hauklien. Plutselig dukker han opp bak en av lavvoene. Dryppende våt og til alles latter, han hadde nemlig falt i bekken.

 

De marinerte entrecotene ble stekt på forvarmede steinheller rett på bålet. Saftigere kjøtt var det ingen som hadde spist tidligere, i solnedgang ved havet.

 

Etter å ha rigget ned campen dagen etter, tatt morgenbad, ventet en lokal fjellklatrer som tok oss med på klatring, rappellering og grottevandring.

 

Hauklien, allerede om bord i fiskeskøyta, plukket oss deretter opp for tur ut på havet. Ombord i skøyta får alle servert nykokt fiskesuppe og ny konkurranse settes i gang. Største fisk og flest fisker vinner. Etter 3 timer ute på havet og mange kilo fisk i bagasjen, går vi i land i Nyvågar. Alle var forberedt på en siste natt i sovepose og lavvo, men jubelen var stor vi ble installert i 3 rorbuer på bryggen i Nyvågar.

 

De tøffeste hoppet fra brygga ut i havet før vi ble samlet i badestampen for en kald øl og nytrukne wienerpølser.

 

Nyvaskede karer møttes til felles samling i en av rorbuene for å offisielt markere jubileet. Snilsberg hadde med seg 2 flasker Dom Perignon og alle nøt velsmakende dråper før vi gikk til middag på Akevittloftet. Her ble det servert bacalao og vi fikk i tillegg servert 6 forskjellige akevitter til middagen. Etter middagen dro vi til Svolvær for party til langt ut på natta.

 

Neste morgen, avreisedagen, var det tidlig opp og nå skulle vi svette ut alt kroppen var fylt med kvelden før. Djevelporten skulle til pers og vi hadde 2 timer bestigning foran oss. Også denne dagen var vi heldig med været og de fleste slet, bortsett fra Anskau og Stokkmo. Etter at bilder var tatt var det tid for retur til Evenes.

 

Dette var virkelig en verdig markering av en fantastisk klubb og 25 års samhold. Takk til alle som på en eller annen måte bidro til at alle satt igjen med kun gode minner fra jubileumsturen.

 

Deltakere: Helge Snils, Bjørn, Kåre, Per Ivar, Johannes, Henning, Petter, Stig, Nicolai, Helge Sol.

bottom of page