top of page

Opaker 19

DSCF0507.JPG

Sted: Oslo – Jessheim – Våler – Opaker Gård)

Dato: 9.-10. november 2019

 

Lørdag

Fulltallig medlemstur, delt inn i 3 lag, Alf, Bravo og Delta som møtte opp kl 09:00 presis utenfor hovedinngangen til Frognerparken. Konkurransen er i gang med kort sjekk av diverse utstyr fra pakningsplan og fremføring av Musevisa.

Lagene fikk utdelt innkjøp av vin som oppgave underveis til neste sjekkpunkt som var på Hellerudsletta hvor det var uniformsutsalg. Her var det om å gjøre å gjøre det beste innkjøpet av premier til en begrenset sum penger.

Turen gikk videre til friidrettsarenaen på Jessheim, hvor Helge og Sverre tok imot lagene. På stadion ble det gjennomført diverse fysiske konkurranser som tøyde yteevnen til stadig eldre kropper. Neste stopp for lunsj og pause var Bolleland på Espa, før ferden gikk videre til Våler.

På Vålerbanen stod det linet opp Jeep kjøretøy for offroadkjøring i skogsløype, og gutta fikk igjen utløp for behovet for fart og spenning. Alle fikk prøvd seg som sjåfør både en og to ganger og det var som vanlig god stemning i de bratteste hengene.

Kartreferansen for neste stopp var midt i skauen! Her var det å sette igjen kjøretøyet på en liten skogsvei før alle gikk samlet av gårde med hodelykter på. Gutta var ganske sikre på at vi skulle overnatte ute da vi satte i marsj. Vi fulgte en gammel flyktningerute gjennom snøen og kom etter en liten time frem til et lite tjern hvor Sverre stod klar med gapahuk og kald drikke. I nattemørket var det poeng for isbading (Johannes og Petter) og snøengler (Lars og Nicolai) mens det var samling rundt bålet. Øksekasting og trugeløp ble gjennomført som lagkonkurranser med stor innsats. Spesielt husker vi Mortens treff med økseskaftet først – to ganger.

Etter konkurransene gikk vi videre noen hundre meter før vi kom frem til Opaker Gård som plutselig dukket frem av skogen. Det ble veldig godt mottatt.

Innkvarteringen ble raskt gjennomført før vi hadde flere konkurranser inne og ute, og et aldri så lite vorspiel før middag.

Middagen på Opaker var ureist og fantastisk, og ble servert på stabburet med gode historier, filmsnutter fra tidligere arrangementer, utdeling av CX-pin, mm. Øyvind stilte som vanlig med godt med drikke til en gjeng som ble i bedre og bedre humør.

 

Søndag

Frokost ble servert kl 10:00 i stabburet, som var en fantastisk start på en ny vinterdag. Vi reiste opp i skogen igjen for å gjennomføre dagens aktivitet som var skyting. Her ble vi møtt av tre ekstremt skyteglade herrer som hadde med seg et rikt utvalg av håndvåpen, og som gjorde sitt til at de neste timene fløy fort av gårde. Det ble skutt med alt av kaliber og pistol/revolver, leirdueskyting og luftgevær.

Sharpshooter konkurransen var sammensatt av flere grener og Morten Strøm gikk av med seieren (tror vi 😊).

Hjemreisen var innom et lite serveringssted på Kløfta hvor det ble gjennomført premieutdeling og inntatt sein lunsj.

 

Deltakere: Øyvind Berg, Johannes Sundet, Paal Lium, Petter Langkaas, Helge Solbakken, Morten Strøm, Nicolai Samuelsen, Henning Almestrand, Kåre Hauklien, Einar Golberg, Lars Nomme, Stig Mellerud, Per-Ivar Stokkmo.
 

Arr.kom. Helge, Sverre og Bjørn

bottom of page