top of page

Around the World 00

Sted:  New York – Toronto – Havana – Paris

Dato:  29. september – 10. oktober 2000

 

29. september

Det var en lystig gjeng på 10 gutter som møtte opp grytidlig på Gardermoen flyplass for den store turen. Rett før avreise ble pakningsplanen sjekket – konkurransen hadde startet. I Paris gikk vi umiddelbart over på flyet til The Big Apple - New York. Siden NY ligger bak oss i tid, var det fortsatt samme dag lokalt da vi landet på JFK i skumringen.

To turbodrevne helikoptre sto klare og ventet, og Manhattan skyline sto for tur. Raskt tok helikoptrene oss inn over de store skyskraperne hvor limousinen ventet for å kjøre oss til Manhatten Plaza Health Club. Etter noen konkurranseaktiviteter fikk vi dusjet av oss ”flyturen” fra Norge til USA. Vi avsluttet kvelden med en runde på de hotteste barene, blant annet Café Wha i Greenwich Village. Vi overnattet så godt som midt på Times Square, og ankom hotellet ca kl 04.00. All around the world var i gang!

 

30. september

Dagen startet med sightseeing, før vi hentet off-road syklene for en eventyrlig utflukt på sykkel langs Hudson River og inn i Harlem. Vi besøkte Grant National Museum og St. Johns Cathedral før vi syklet tilbake gjennom Central Park. Etterpå besøkte noen Empire State building. Andre dro på shopping. På kvelden møtte vi vår lokale kjentmann, Tore Bjark, som tok oss med til sine favorittplasser. Kveldens måltid ble inntatt på La Maison de Sade. Her fikk rookien sin første utfordring, og ble bl a påspandert noen lokale spesialiteter før turen gikk til nattklubben Polyester.

 

1. oktober

Villmarken kaller! Rask frokost før to limmo`er tok oss til flyplassen. Flyet som vi egentlig skulle ha fra New York var kansellert, men vi fikk booket oss over på ny flight som vi akkurat rakk. Så snart vi kom ut av ankomsthallen i Toronto, ble vi møtt av en guide som skulle frakte oss ut i villmarken. Paal fikk litt panikk fordi han trodde vi hadde reist fra ham, og vi måtte roe ned en canadier som Morten hadde hisset på seg før vi dro fra flyplassen. Etter 5 timer ankom vi til en gedigen hytte midt i ødemarken. Kokken la gedigne marinerte biffer av villdyr skutt i nærområdet på ildstedet. Middagen ble avsluttet med eksklusiv cognac rundt en peis som var større enn hytta til Røkke.

 

2. oktober

Vi fikk kun lov å ha med oss tannbørste, undertøy og genser i sekken de neste dagene. Bokser og glass var forbudt i Algonquin nasjonalpark, Ontario.
Mens vi klargjorde kanoene hørte vi ulvehyl og rasling i krattet. En to-dagers kanotur sto foran oss. Sverre vant fiskekonkurransen fordi han fikk to flotte fisk av ubestemmelig opprinnelse og rase på henholdsvis 7 og 9 cm. Selv en sardinboks ville blitt romslig.  Etter å ha både båret og padlet kano, inntok vi leiren ved Pushnaca Lake. Vi hang maten opp i trærne ca 100 meter fra teltleiren pga bjørnefaren. I løpet av kvelden ble Lars angrepet av en blodtørstig chipmonk, Bare førstehjelp fra de øvrige CXene og rikelig med desinfiserende middel, reddet ham fra et sykehusopphold.

 

3. oktober

Etter 10 timer på en seng av småstein, våknet guttene. "Indianske" konkurranser sto på programmet. Pil og bue, øksekasting, og kanobæring. Etter dette ble campen pakket, og en ny treningsøkt i kanoene sto for tur. Etter endt padletur bar det tilbake til hytta. Her ventet noen fortjente kalde øl i solen, før vi tok badstu og vasket vår såre kropper. Det var en sliten gjeng som gikk til seng den kvelden.

 

4. oktober

Dagen startet med en solid frokost før vi satte kursen mot Niagara Falls. Etter å ha tatt noen spektakulære bilder hengende utenfor rekkverket og bak fossen, skulle vi ”rafte” i en Whirlepool Jetboat på 42 fot og med 3 turbo jetmotorer på 1500 hk. Båten kjørte mer under vann enn over, og bølgene i strykene slo over båten hele tiden. Det er ikke mulig å bli så våt i badekaret engang. Helt rå opplevelse!!!!!!!

Deretter dro vi til Toronto, hvor vi overnattet før vi skulle videre til Cuba.

 

5. oktober

Vi stod opp før solen for å kunne nå flyet til Havana. Når vi kom frem til flypassen fikk vi problemer med å komme oss til Cuba. Flyet vi var booket på hadde dratt, men etter en masse overtalelseskunster, telefoner og skrankeøvelser klarte vi, med god bistand fra Per-Ivar, å ordne nye billetter og plasser. Siden du ikke kan reise til Cuba fra USA, måtte vi dele opp turen; Toronto – Miami, Miami – Cancun (Mexico), Cancun – Havana. Da vi ankom Havana sent på kvelden, hadde vi vekslende hell i forhold til innkvartering, alt fra løse strømledninger i dusjen til tette toalett og portforbud. Vi bodde i private boliger sammen med eierne. Slik kunne bare ikke gutta bo!

 

6. oktober

Etter at alle fikk sjekket inn i bungalower med god standard på Commodor, reiste vi på oppdagelsesferd med ”Coco Taxi” (mopeder). Vi besøkte Revolusjonsplassen, hvor Fidel Castro holder sine taler til folket, og Ernst Hemmingways hus. Da vi ikke ble enige med sjåførene om prisen, ble det bråk. Det cubanske politiet ble innkalt som megler, og Johannes og Per-Ivar fikk fullt medhold av myndighetene. Vi rundet av utflukten med et minnerikt ”restaurant”-besøk hos Sverres venner Raul og Carmesita, som bød på hummer eller kylling med banan chips til samme pris, servert på soverommet eller var det stua? Vi ble tilbudt Habana Club rum og Cohibas, og det takket vi selvfølgelig ja til.

 

7. oktober

Dagen startet sent, og mens Lars, Sverre, Helge Snilsberg og Paal, dykket fra en katamaran på et skipsvrak, tok andre det mer med ro på stranden. Etter hvert ble det noen ballspillkonkurranser. Vi besøkte ”Hotell National”, blant annet for å hente ut nytrykte Fidel-dollar. Etter vi kom tilbake til leilighetene våre, fikk rookien servert innvielsesdrinken, men resultatet var heller dårlig.  Utpå kvelden overtok vi stamstedet vårt, og på veien hjem var vi innom svømmebasseng-baren på Commodor.

 

8. oktober

Vi reiste til Club Habana hvor det var mye spennende aktiviteter og en flott strand hvor det også var muligheter for å snorkle på et vakkert korallrev. Stranden bød på flotte beach-volley baner, og etter noen intense runder med volleyball i 40 graders varme, avsluttet vi besøket på Club Habana med en liten CX konkurranse i "blinkbowling" med volleyballen. Vel tilbake til bungalowområdet, tok vi en fotorunde undervann i ett av stedets svømmebasseng, og avsluttet med rum og kokosmelk drink fra selvplukkede nøtter, selvfølgelig.
 

9. oktober

Denne dagen var det storm og høy sjø i Havana. Vannet slo høyt over moloene på havna, og det var helt umulig å bade, men rikelig med muligheter til en kald Lion. På ettermiddagen var det på tide å komme seg til flyplassen for å begynne på reisen hjem. Igjen kjørte taxigutta som noen svin i de skranglete bilene sine, og etter hvert kom vi oss ombor i den ventende 747`en som skulle frakte oss i 10 timer tilbake til Europa.

 

10. oktober

I stedet for å dingle med bena i transitthallen på Charles de Gaule, valgte noen av CXene å ta toget inn til Paris for en tur på Champs-Élysées og en titt på Eiffeltårnet og Triumfbuen før turen gikk tilbake til Oslo.

 

Deltakere:

Henning Almestrand, Einar Golberg, Sverre Gaasrud, Kåre Haukelien, Paal Lium, Stig Arne Mellerud, Lars Nomme, Helge Snilsberg, Helge Solbakken, Per-Ivar Stokkmo, Morten Strøm

bottom of page