top of page

Beitostølen 92

Sted:  Beitostølen

Dato:  4. – 6. september 1992

 

Avgang fra Møller Skøyen fredag ettermiddag. Alle møtte med pakket sekk og off-road sykkel, klare for en weekend i fjellet. Soveposen og alt det andre utstyret var klappet og klart. Turen til Beitostølen gikk greit og vi stoppet utenfor Beitostølen Sport. Her ble turinfo gitt og matpakker pakket. At Henning hadde ansvaret for maten, glemmer ingen. Matpakkene var så store at de nesten ikke fikk plass i sekken.

 

Klokken 1200 la vi av gårde på sykkel med 6 matpakker à 6 skiver hver i sekken. Det var nå blitt helt svart, og hode- og sykkellykter ble tent. Vi syklet i formasjon for å sørge for at alle ble med. Turen gitt ned mot helsesportssenteret og videre innover mot sørenden av Olavann. Her fant vi en flott plass ved vannet, hvor vi kampet første natt. Det var kaldt og bålet ble tent. Matpakker med karbonade, roastbiff og egg ble dyttet i kjeften sammen med en kopp kaffe og en Cognac. Soveposen ble rullet ut ca klokken 0430, og de fleste fikk et par timers søvn. Straks etter gikk sykkelturen videre i et forferdelig ulendt fjellterreng. Syklene ble båret og rappellert med. Etter 6 timers hard økt i fjellet, kom vi frem til en flott plass og slo oss til for natten. Langkaas og Snilsberg badet i det iskalde vannet, mens andre valgte en enkel kattevask. Middag servert og det største bålet som noen gang har blitt tent i Valdres lyste opp. Natten var lang og kald, og de fleste våknet med rim håret og snø på soveposen.

 

Vi syklet så videre inn mot Bygdin og Bitihorn. Etter en lang tur over myrer, fjellknatter og juv var vi i bunnen av Bitihorn på tyskervei-siden, som er den bratteste siden. Her skulle vi til topps. Klatringen begynte med friskt mot hos alle, og etter noen timer i den bratte fjell-skråningen stod de fleste på toppen. Dessverre måtte noen gi seg underveis. Toppen ble feiret med en sjokolade, før turen gikk nedover igjen mot syklene som ventet på et skikkelig kappløp ned mot Beitostølen. Det ble her kjørt alt hva remmer og tøy kunne holde. Turen ble avsluttet med pakking av biler og en lang biltur tilbake til hovedstaden. Konklusjonen var nok en vellykket CX tur.

 

Deltakere: Henning Almestrand, Jan Erik Berg, Einar Golberg, Kåre Haukelien, Petter Langkaas, Geir Arne Malones, Stig Arne Mellerud, Helge Snilsberg, Helge Solbakken, Per-Ivar Stokkmo, Trond Morten Aavik.

 

bottom of page