top of page

Borderline 03

Sted:  Kirkenes området og Murmansk

Dato:  5. – 7. september 2003

 

13 unge friske Cx’er skulle denne gang utforske nordnorsk og russisk natur.

 Vi landet på Kirkenes flyplass, hvor 2 militærbiler med kanoer og sjåfører i uniform tok i mot oss.

 

Ferden gikk til Pasvikelven hvor vi skulle bo i medbrakt telt. Vi hadde god utsikt over til Russland som lå 87 meter fra campen.

Ved elvebredden startet konkurransen mellom Alpha og Bravo laget. Først var det kontroll av pakningsplan med sjekk av klær og utrustning, som f eks om alle hadde en 1 litersflaske med vann med. Stor stryk prosent her, ja.

Kanopadlestafett ble deretter utført i mørket, hvor kun start og mål var opplyst av noen få stearinlys. Hjemmelagd sprettert konkurranse i mørket ble også gjennomført.

 

Etter en rolig natt, satte vi oss i bilene som tok oss tilbake til Kirkenes. På Rica Artic Hotell gjorde vi oss klare for turen over grensen til Murmansk. Vi hadde leid en russisk buss med guide for hele turen. Guiden het Tatjana og bussen Sputnik.

Første prøvelse var tollstasjonen på Russisk side som ble utført på gamle måten med skikkelig treeeeeeeeeeeeg kontroll av pass og visum.

 

Bussturen på ca 4 timer gikk på veier med særdeles dårlig kvalitet. Vi kjørte gjennom goldt landskap med til dels døende natur rundt gruvebyene, så som Nikkel, og forbi militære forlegninger med tilsynelatende ”høy” kvalitet på de militære kjøretøyene.

 

Vi ankom Hotell Polarnsornjy, eller noe sånt, i Murmansk, skiftet til middagsantrekk og gikk rett ut i ventende russiske Lada drosjer.

Middagen ble fortært på ett godt russisk spisested, og med noen vodkashots innabords kom gamle slagere som kalinka, kalinka…… frem i den lystbetonte forsamlingen.

 

Som seg hør og bør ble rookiens første del av seremonien utført på hotellet hvor vi var innkvartert.  Senere samme kveld utførte en av medlemmer ett stunt som det fortsatt går gjetord om.

 

Påfølgende dag besøkte Den Ukjente Soldats grav og var innom ett lokalt marked. Her ble det kjøpt et porselens pissoar som ble overrakt vedkommende,for vel utførte nattaktiviteter på hotellet.

Vel over grensen og på norsk jord igjen gikk turen til Artic Dive Resorts brygge i Jarfjorden.

 

Her ble vi tatt i mot av innehaveren som fortalte oss om livet i havet og om problemene de hadde med kongekrabben. Påfølgende måltid av de samme krabbene med tilbehør, var det ingen ting å utsette på. Vi gjorde alle en god innsats for å redusere bestanden.

 

Etter ett par timer var det på med varmedresser og ut i en rib båt, hvor turen gikk ut i Barentshavet for litt havrafting. En havørn overvåket ferden før vi ble satt i land på en strand rett ved Grense Jakobs elv, mellom det norske og det russiske vakttårnet.

 

Teltet ble satt opp og det ble klargjort for rookiesermoni.

Vi gikk fra stranden i skumringen inn til Kong Oscar II Kapell hvor Nicolai ble slått til ridder av den Extreme Camel. (Kong Oscar II’s kapell er Norges østligste offisielle bygg).

 

Senere samme kveld skulle lagkonkurranse og Sharp Shooter kåres. Bravolaget stakk av med seieren, mens Henning Almestrand vant skytekonkurransen.

 

Deltakere: Henning Almestrand, Øyvind Berg, Sverre Gaasrud, Kåre Hauklien, Pål Lium, Petter Langkaas, Stig Arne Mellerud, Lars Nomme, Nicolai Samuelsen, Helge Snilsberg, Per-Ivar Stokkmo, Morten Strøm, Johannes Sundet

bottom of page