top of page

Galdhøpiggen 88

Sted:  Otta-Spiterstulen-Eventyrisen-Galdhøpiggen (Jotunheimen).

Dato:  8. – 11. september 1988

 

Avreise Oslo fredag ettermiddag. Overnatting på en campingplass i nærheten av Otta. Avreise til Spiterstulen lørdag morgen. Turen startet umiddelbart etter ankomst, og vi hadde med to guider. Ruten til toppen av Galdhøpiggen skulle gå gjennom Eventyrisen. Med tunge sekker var turen opp til isen hard. 5 timer i isen, hvor guidene valgte ekstreme ruter, og forsering av steinura på vei til toppen ble for tøff for enkelte. Vi var da ca. en time fra toppen og hadde vært 11 timer underveis. I tillegg begynte det å bli mørkt og tåka var på vei inn.

 

Guidene mente at det ikke var forsvarlig å fortsette, spesielt med to deltakere som var helt utslitt og ikke kunne gjøre rede for seg. Vi gikk derfor letteste vei tilbake til Spiterstulen, hvor disse ble innkvartert. Vi andre fant en leirplass ved et vedhuggeri/lager med egen utedass. Perfekt! Det var ikke mange som orket en cognac ved leirbålet den kvelden eller tanken på at vi skulle prøve å nå toppen igjen neste dag.  Et par gamasjer forsvant også da leirbålet ble større og større utover kvelden.

 

Tidlig opp neste morgen. Morgenvasken ble gjort i elva rett ved. Pga formen tok vi bil til Juvasshytta. Vi begynte å gå derifra uten guide, men i eget taulag, og vi nådde toppen i ruskevær. Etter lunsj og fotografering, signerte og limte vi inn vår logo i gjesteboka. Turen ned gikk greit. Det samme gjorde bilturen hjem søndag ettermiddag.

Oppsummering: Fin, men tøff tur med mange opplevelser. Bl a utfordrende isbreklatring i Eventyrisen. Nedtur: Da vi måtte snu en time unna toppen på lørdag. Opptur: Da vi allikevel nådde toppen dagen etter. Rå leirplass.

 

Deltakere: Henning Almestrand, Øyvind Berg, Svend Dahle, Einar Golberg, Petter Langkaas, Geir Arne Larsen, Helge Snilsberg, Per-Ivar Stokkmo, Trond Morten Aavik, Bjørn Jørstad, Torbjørn Olsen.

bottom of page