top of page

Golsfjellet 97

Sted: Golsfjellet og Hemsedal
Dato: 31. januar – 02. februar 1997
 

Vi startet turen fra Oslo på ettermiddagen og kom opp til Ål etter at det hadde blitt mørkt. Her startet året CX-tur med utdeling av illeluktende reinsdyrskinn, som alle fikk instruks om å ta med hjem og lagre for senere turer. Deretter fikk vi skiene på, og vendte blikket og beina mot Auenhaugen som ligger 1119 moh. Når vi kom opp viste det seg at det var både bord og et par benker på plass, og vi fikk frem glassene for en velfortjent ”topshot”, en spesiallaget XTC. Det var stjerneklart og 15 minusgrader. En suveren kveld for en skitur. Etter topshot`en satte vi kursen nedover i løssnøen. Etter en stund,fikk vi beskjed om å samle oss og følge etter hverandre på rekke, og turen fortsatte nedover. Plutselig ble det bråstopp og en luke ble åpnet mitt i løypa. Det viste seg at det var en jordgamme som lå ca 1000 moh, og den var klar for å bli inntatt av CX-gutta. Det var sent, og vi fikk frem reinsdyrskinnene, fikk fyr i ildstedet, grillet pølser og kom oss etter hvert i soveposene.

 

Lørdag morgen forlot vi jordgammen ved ni-tiden, etter en rask frokost. Det gikk raskt ned til bilene. Etter å ha lastet inn utstyret fortsatte turen til Hemsedal. Kl 1000 hadde vi oppmøte for en ny utfordring for CX-gjengen – isklatring. Isklatring med isøkser og brodder opp en stupbratt foss, viste seg å være en knallhard utfordring som tæret på både styrke og kondis for de fleste av oss. Ganske så slitne, men veldig fornøyde, dro vi til Skogstad Hotell hvor vi hadde fått en stor sal for oss selv – ikke noe hotellrom på denne gjengen, nei.

 

Til tross for trøtte ben og armer, var det selvfølgelig ikke slutt ennå. Nå trakk arrangementskomiteen frem en langrennsski påmontert 15 shotsglass og en limbostokk hvor det sannelig også var montert et shotsglass. Etter å ha myket opp kroppen både med limbodansing med vodka-shots som premie (eller straff, avhengig av hvordan man ser det), samt felles ”bottoms up” med langrennsskien, tok vi turen ned i den velkjente disco`en på Skogstad.

 

Søndag startet med ekstrem off pist kjøring i Gummiskogen. Dette er et sted de fleste av oss har lang erfaring med, så det var mulig å kjøre noen skikkelige stunts og utfordre både vett og mot.

 

Som vanlig hadde vi ikke noe valg, vi måtte tilbake til Oslo. På ettermiddagen kom vi oss derfor i bilene, og satte kursen hjem igjen.

 

 

Deltakere: Øyvind Berg, Einar Golberg, Sverre Gaasrud, Kåre Hauklien, Petter Langkaas, Stig Arne Mellerud, Lars Nomme, Helge Snilsberg, Per-Ivar Stokkmo, Morten Strøm, Johannes Sundet, Trond Morten Aavik

bottom of page