top of page

Albania 22

DSCF1293.JPG

27. september til 2. oktober


Deltagere

Alfa laget:
Stig
Sverre
Nicolai
Lars
Morten


Bravo laget:
Petter
Einar
Paal
Kåre
Helge


Bjørn, Per-Ivar og Henning (arr.kom)


27. september
Gutta møttes på Gardermoen for en rask kaffe på Starbucks og utdeling av årets tur piquet-skjorte før avreise med DY 1934 fra Oslo kl 18:30. Vi ankommer Tirana kl 21.45. Guiden vår, Vladimir og hans buddies pukket oss opp på flyplassen og kjørte oss til Maritim Plaza Hotel for en rask innskjekk. Deretter gikk turen rett ut på byen for en pub-to-pub runde downtown, hvor det lokale fludium ble testet på Colonial Coctails Academy og et par andre steder før vi dro tilbake på hotellet. Tirana sentrum viste seg å være et overraskende hyggelig besøk med god stemning.

28. sept.:
En rask frokost på hotellet på morgen, og avreise kl 08:30 med 3 stk 4x4 hjuls biler tok oss videre til dagens aktivteter. Noen av de store høydepunktene som vi hadde planlagt - paraglidingen til Green Coast og speedbåt til Grama Bay – måtte kanselleres på grunn av dårlig vær. Regnet pøste ned, og det var oversvømmelse i gatene og umulig å gjennomføre. Eneste reelle alternativ var å reise nordøstover og opp i fjellene for litt rafting i Vjosa-elven i Gjirokastra/Përmet.
For oss, som har vært med på endel utfordrende raftingturer tidligere – ble dette en ganske beskjeden opplevese. Vi kom imidlertid på godfot med dama som eide raftingplassen, og hun kunne spandere litt hjemmelaget raki, så stemningen ble uansett god. Etter raftingen gikk ferden videre via noen varme kilder som ble testet ut med begrenset suksess, til Enver Hoxhas fødeby Gjirokastra. Nettopp derfor var dette kanskje det peneste stedet på turen. For de uinnvidde er den korte historien at her snakker vi om Europas siste kommunistiske diktator. Helt god var han ikke, men fødebyen – en perle.

29. sept.
Når vi står opp om morgenen i Gjirokastra, er været ved kysten fortsatt helt ekstremt, men det er meldt bedring. Kjøreturen til Dhërmi og Vlore ved kysten er lang å kjøre med 4x4 trucker med offroad-hjul. Været har heldigvis klarnet opp og det er varmt og godt. Vi tar noen stopp underveis og ankommer hotell Splendor i Dhërmi for lunsj og et par øl ved bassenget .
Etter lunsj blir det kajakktur ut på det åpne havet, kappadling selvfølgelig, og strandhugg og mat og grottebesøk. God stemning og vakker natur, og regn og sol og regn og sol til sen ettermiddag. Middag i hotellets restaurant.

Dag 4. 30. sept.
Denne dagen er viet til litt relax, og vi tar turen langs kysten og besøker en ubåtbase (på utsiden) som nå er en del av NATOs baser. Her kan vi se over til Korfu i Hellas. Mye av programmet har blitt amputert pga stormen, men Sverre tar et initiativ når vi kommer tilbake til stranda nedenfor ubåtbasen, og klarer å leie en båt. Her tar det skikkelig av på flere stopp, spesielt på stranda hvor vi får servert raki fra 5 liters plastkanne. Når vi tilslutt går i land, fortsetter festen på Grand Bar like ved hotellet der Stig «kjøper» hele baren og overtar som bartender. Festen fortsetter etter hvert på en av de beste restaurantene i Vlore, men det er det kanskje bare noen få av oss som får med seg

Dag 5, 1. okt.
Bjørn mister Iphonen sin i vannet ved havna dagen før. Morgenen etter, tar han turen ned til havna igjen for å se om han kan finne den. Det gjør han. Telefonen lå på 2 meters dyp og lyser lykkelig etter 12 timer i saltvann.
Frokost på hotellet før avreise kl 08 til tur med rappellering og standup paddel. Med litt varierende form blant deltagerne (etter gårsdagens baråpning), så blir det noen friske rappeller før den siste går ned gjennom grottetaket og ender på paddelbrettet i sjøen. Taktfast padling bringer oss tilbake til stranda for videre transport til Plaza Hotel i Tirana. Her blir klargjøring for middag på nok en god restaurant og party på by’n. De tre musketerer; Petter, Lars og Bjørn får æren av å bli invitert inn på byens hotshot nattklubb som eneste ikke-albanere, og får en verdig finale på turen.

Dag 6, 2. okt.
Frokost på hotellet før Albania Adventure transporterte oss til flyplassen for hjemreise.


bottom of page