top of page

CX PÅ VILLSPOR 23

DSCF1293.JPG


Sted: Nordmarka, Ringkollen
Dato: 7.- 8. oktober 2023

Denne gang valgte arrkom – Nicolai og Lars – og satse på tur i nærområdet, med 1 overnatting i stedet for 2

Lørdag 7.oktober: Presist oppmøte kl 0800 på CircleK i Sandvika. Nicolai møtte de 2 lagene – Alfa og Bravo.
Alfa: Sverre, Øyvind, Stig, Helge Snils, Kåre (og Lars)
Bravo: Bjørn, Petter, Einar, Henning, Per-Ivar (og Nicolai)
Første oppgaverebus ble gitt og lagene satte kursen umiddelbart.
Kl 0922 ankom Bravo-laget Tverrsjøstallen nord i Nordmarka, med Alfa-laget noen minutter bak. Her møtte de Lars og Magnus fra Fossen Friluft – vår samarbeidspartner på denne turen.

Lagene fikk utdelt kart og koordinater, samt nødsamband. Alle telefoner ble samlet inn. Etter kort tids orientering satte lagene i gang – Bravo startet 5 minutter før Alfa.
Allerede til første post havnet Alfa-laget på Villspor.
Lagene hadde et par ulike poster, men ellers skulle de besøke de samme før de kom til bestemmelsstedet for kvelden. På noen av postene skulle det løses oppgaver for poeng/flagg og/eller gi koordinater til neste post. Ifølge Fossen Friluft burde vi ankomme sluttstedet i 17-18-tiden...

Første post var en klatre/rappellering der en fra laget klatret opp hentet et flagg og koordinater og rappellerte ned. Post 2 ledet lagene hver sin vei.
Og fra post 3 fortsatte Alfa-laget å havne skikkelig på Villspor. Stien de fulgte sluttet bare og ledet gjengen gjennom kratt og kjerr og opp og ned skråninger.
Alfa-laget ankom Post 3 – Finstaddraget - 1 time og 37 minutter etter Bravo-laget.
På denne posten ble det en enkel brødlunsj og et puslespill (som Alfa ikke rakk å påbegynne)
Post 4 ledet oss til Sinnerdammen. Nå var Alfa-laget 1 mindre – Kåre måtte kaste inn håndkleet pga hofta og fikk egen transport videre til bestemmelsesstedet.
Alfa-laget valgte beste vei til Post 5 og tok godt innpå Bravo-laget. Det var faktisk kun 20 minutter siden Bravo-laget hadde forlatt posten. Post 5 lå ved Mosjøen og her fikk deltakerne utdelt hver sin packraft. Ut og padle!
Post 6 lå inne på halvøya, på en gammel hytte. Her ble nye rebusoppgaver (forsøkt) løst før ferden gikk videre med packraften på ryggen til de kom til Øyangen. Videre ut i båtene retning post 7 som lå på en øy midt i vannet. (Denne posten rakk ikke Alfa-laget å besøke...)
Kl 1900 ca ca ankom Alfa-laget Jonsetangen ca 40 minutter etter at Bravo-laget gikk videre til bestemmelsestedet. Det var blitt mørkt så siste etappe foregikk i «taxi» for Alfa-laget...
Begge lag ankom Ringkollstua samlet – kl 1915...

Øl, akevitt og dusj på Stua før vi tok pakningen på ryggen igjen. Vandringen var ikke helt over. Dog ikke så langt. 5-6 minutter unna var det satt opp en egen camp for oss – med sveve-telt og lavvoer.
Nydelig viltgryte, rødvin, gode historier rundt leirbålet – de fleste var i soveposen før midnatt...

Søndag 8.oktober:
Kl 0815 bar det til egg og bacon på Ringkollstua. Det nydelige høstværet fortsatte og det passet perfekt til uteaktivitetene som lå forut. Her hadde Fossen lagt opp til en 6-kamp der lagene skulle gjennom følgende oppgaver: Sudoku, Pinnespill, Lagbalanse, Labyrint, Brobygging og Øksekast.
Her slo Alfa-laget virkelig tilbake og vant overlegent!

Vi hentet bilene våre på Tverrsjøstallen og avsluttet turen med Burger på Garntangen kl 1400. Ikke overraskende var det Bravo-laget som stakk av med seieren...


Deltakere: Almestrand, Anskau, Berg, Gaasrud, Golberg, Hauklien, Langkaas, Mellerud, Nomme, Samuelsen, Snilsberg, Stokkmo (Strøm meldte frafall grunnet skade)
bottom of page