top of page

Oppdal 96

Sted:  Oppdalsområdet

Dato: 13. -15. september 1996

 

Turen gikk i minibusser til Oppdal. Ved ankomst ble vi møtt av representanter fra Opplev Oppdal som hadde lagt til rette turen for oss.

 

Dagen startet med at vi fikk på oss våtdrakter. Etter en kort marsjtur, rappellerte vi 40 meter fra en bru ned i Driva. Her fikk vi forsøke juvvandring for første gang. Hoppene og sprangene ble stadig høyere og dristigere, men heldigvis kom vi alle fra det i live selv om det var rikelig med mindre skader og blåmerker.

 

Slitne, men fornøyde kom vi til overnattingsstedet, hvor vi bodde i en stor villmarkscamp. Heldigvis var både godt drikke og maten klar. Det var også de myke reinsdyrskinnene som vi skulle sove på, og det ble ikke så alt for sent denne kvelden.

 

Morgenen etter startet vi med konkurranser som bueskyting, øksekasting og melkespannkasting. Etter lunsj fortsatte ferden videre. Kanopadling sto for tur. Med sterk motvind og dårlig vær ga vi oss i kast med å forsere et stort vann for å komme frem til neste camp før det ble alt for mørkt. Etter at vi fikk laget gapahuk med pressenninger og fått i oss et bedre måltid, var det på ny tid for konkurranse. Denne gangen var det pistolskyting mot brennende stearinlys. Oppgaven var å slukke lyset, uten å velte selve lyset. Petter Langkaas gikk av med sharpshooter-troféet etter å ha vist glimrende ferdigheter på dette området.

 

Heldigvis var det rikelig med ferdigkappet ved akkurat rett ved campen, så bålet ble både stort og vakkert. Ikke alle satte tydeligvis like stor pris på vår tilstedeværelse og det lille innhugget i vedlageret. Plutselig dukket bonden som eide veden opp og forsøkte å kjekke seg litt – uten at vi ble nevneverdig redde.

 

Vår kjære rookie – Morten Strøm – måtte drikke den tradisjonelle innvielsesdrinken og utføre ”rookie-testen”. Innvielsesdrinken var – om mulig – ennå mer motbydelig enn det Øyvind hadde klart å produsere tidligere. Svømmeturen som fulgte i den iskalde innsjøen rett etterpå, var heller ikke noe å trakte etter.

 

Morgenen etter var det samme vei tilbake over vannet, men denne gangen hadde vi kraftig medvind, og turen gikk raskere enn kvelden før. Det var igjen tid for å sette oss i bussene, og returnere til Oslo

 

Deltakere: Øyvind Berg, Einar Golberg, Sverre Gaasrud, Petter Langkaas, Geir Arne Malones, Lars Nomme, Helge Snilsberg, Helge Solbakken, Per-Ivar Stokkmo, Morten Strøm, Johannes Sundet.

                                                                                                              

bottom of page