top of page

Seiltur 98

Sted:   Oslo – Son – Moss – Tønsberg

Dato:  21. – 23. august 1998

 

Vi forlot Kongen i Oslo fredag kl1500, med store planer om å seile langt av gårde. Med egen kaptein om bord i Swany, som var 72 fot, satte vi kursen sydover. Gjennom Drøbak-sundet fikk vi voldsomt regn og en haglebyge, men dårlig vær er ikke noen nyhet for CX. Etter hvert blåste det også opp, og vi fikk testet seilene.

Vi ankom Son og om ettermiddagen besøkte vi Klubben! Der var det ikke mye liv, og derfor fant noen en taxi og dro til Moss……akkurat som om det var verdens navle. En ting er sikkert, det var i alle fall mye mer liv der enn i Son. Dagen etter forlot vi Son i solskinn. Nok en gang med ambisjoner om å seile langt av gårde. Lite vind gjorde at vi kun fikk begrenset nytte av seilekunnskapene. Det skal litt mer enn flau bris for å flytte på 72 fot, så det ble mest motor. På vei til Tønsberg ble det frokost om bord. Vi hadde selvfølgelig dykkerutstyret med, så i god CX-ånd bikket vi over ripa for å utforske Oslofjorden under vann. Det ble også tid til litt fisking underveis. I Tønsberg la vi til på æresplassen på hovedkaia, før vi fant veien til en italiensk restaurant hvor vi spiste middag. Nå var gutta kommet i form, og det ble etter hvert mange shots og rikelige med drinker på disco`en.

Søndagen ble naturlig nok heller slapp. Gutta slumret rundt på dekk mens vi putret mot Oslo. – fortsatt med begrenset mulighet til å gå på seil.

 

Oppsummering: Ikke den mest spennende turen i CX historien og ganske begrenset med ekstreme aktiviteter. Det var allikevel en hyggelig tur som kombinerte seilbåtlivet – en aktivitet vi ikke hadde gjort sammen tidligere - med det sosiale.

 

 

Deltagere: Henning Almestrand, Øyvind Berg, Sverre Gaasrud, Kåre Hauklien, Stig Arne Mellerud, Helge Snilsberg, Helge Solbakken, Per-Ivar Stokkmo, Morten Strøm, Trond Morten Aavik

bottom of page