top of page

Trollveggen 93

Sted:  Romsdalen

Dato: 2. – 5. september 1993

 

Grunnlaget for dagens Aak AS kan skrives helt tilbake til det ærverdige Hotel Aak fra 1860. Med den berømte lakseelven Rauma og den ville, vakre Romsdalsnaturen som nærmeste nabo, ble Aak Hotel raskt et trekkplaster for fiskeinteresserte og eventyrlystne celebriteter fra hele verden. Snart ble stedet også et naturlig utgangspunkt for pionerene blant nasjonale og internasjonale tindebestigere. I seg selv et naturlig utgangpunkt for et CX opplegg.

 

Noen hadde fått med seg at det norske hopplandslaget hadde tatt i bruk nye metoder for å trene mestringsevne under press. Ideen kom derfor opp gjennom et avisoppslag der hopplandslaget hadde rappellert i Trollveggen. Hoppernes reaksjoner etterpå var at skiflyging i Vikersund etc. var ingen utfordring i forhold til det å rappellere fra toppen av Trollveggen. Med dette utgangspunktet var det naturlig at CX måtte prøve på det samme.

 

Denne gangen tok vi natt-toget til Åndalsnes, og etter en rask innlosjering på Aak Hotell, fikk vi et kaldt og vått møte med friskt fjellvann når vi kanoraftet i aluminiumskanoer i relativt strie strømmer i elven. Vått, men godt…

 

Oppstigningen fra Trollstigen og mot toppen av Trollveggen gikk på baksiden av selve veggen. Oppover bratte skrenter, over snø og is. For å være klare til utfordringen dagen etter, overnattet vi i telt på breen rett nedenfor den siste tøffe oppstigningen. 

 

Til tross for vanskelige værforhold, med regn, vind, snø og kulde, utførte nesten alle vågestykket det er å rappellere fra et av spirene på toppen av Trollveggen og i fritt fall nedover til en berghylle. Adrenalinkicket var ubeskrivelig.

Herfra gikk turen tilbake til Trollstigen hvor vi hadde noen klatrekonkurranser før vi vente nesen hjemover.

 

Rappellen i Trollveggen vil for alltid stå som et av mange høydepunkter i CX sin historie.

 

Deltakere: Henning Almestrand, Jan Erik Berg, Øyvind Berg, Einar Golberg, Sverre Gaasrud, Kåre Hauklien, Petter Lankaas, Geir Arne Malones, Helge Snilsberg, Per-Ivar Stokkmo, Johannes Sundet, Trond Morten Aavik,

 

bottom of page