top of page

Wintex'94

Sted:   Hallingdal – Ål og Hemsedal

Dato:  11. - 13. mars 1994

Turen startet den 11. mars 1994 da alle deltakerne møttes for felles transport til Ål i Hallingdal.  Vi hadde med utstyr som telt, pulk og primus, og satte av sted på fjellski over mot Hemsedal sent på kvelden fredag. Alle stilte i forsvarets hvite vinter kamuflasje antrekk.


Med blandede følelser startet gutta på en hard marsj over fjellet, forberedt på en tur i den gamle extrem ånden – blod, svette og tårer.

Ut på natten ble det slått bivuakk, og det viste seg raskt at arr.kom hadde kalkulert feil antall deltakere. Vi var ti personer med teltplass til 8 i 20 grader minus. Ansvarlig for dette og rookie ofret seg, og de fikk begge en meget kald opplevelse under stjernehimmelen på vidda. Bra innsats!

På lørdag gikk vi over fjellet i solskinn, men det var skikkelig kaldt.  Etter hvert blåste det opp og vi fikk kraftig motvind. Slalåmbriller og tette hetter var en forutsetning for forseringen av vidda. Pulken fikk lift med et snøscooterteam som kom forbi, og det lettet overfarten noe.

Utpå ettermiddagen hadde vi forsert vidda og vi befant oss øverst i alpinanlegget på Hemsedal.  Stø utforkjøring med smale ski og tung oppakning brakte oss ned i dalen og vi ble etter hvert innlosjert på hytta som bl a Einar leide.

De såkalte rookie-prøver for Lars ble nå gjennomført. Vi kan selvsagt ikke røpe de mer detaljerte innhold i disse. Vi er imidlertid sikre på at Lars fikk en opplevelse han helt sikkert ikke vil glemme, men som han samtidig skulle ønske at han kunne klare å glemme.  Bevisene på bestått prøve var meget såre fotblad, sterk hodepine og grønn tunge.

Etter en hard formiddag på søndag i alpinanlegget, satte vi kursen hjem.

 

Deltagere: Øyvind Berg, Einar Golberg, Sverre Gaasrud, Stig Arne Mellerud, Lars Nomme,
Helge Snilsberg, Per-Ivar Stokkmo, Johannes Sundet, Trond Aavik

bottom of page